Роналду відзначає день народження: найкращі голи у кар’єрі форварда (відео)

Читать на русском
Автор
Роналду є володарем безлічі індивідуальних нагород
Роналду є володарем безлічі індивідуальних нагород. Фото https://www.facebook.com/Cristiano

Форварду збірної Португалії виповнюється 39 років

Сьогодні свій день народження відзначає форвард збірної Португалії та саудівського "Ан-Насра" Кріштіану Роналду. Футболіст народився 5 лютого 1985 року у місті Фуншал на острові Мадейра і йому виповнюється 39 років.

Роналду був четвертою дитиною в сім’ї кухаря Марії Долореш душ Сантуш Авейру (нар. 1954) та садівника Жозе Дініша Авейру (1954—2005). Також у Кріштіану є старший брат Угу (нар. 1975), сестри Елма (нар. 1974) та Ліліана Катя (нар. 1977). Катя Авейру стала співачкою, виступає у Португалії під сценічним ім’ям Ronalda

Роналду — чемпіон Європи та переможець Ліги націй УЄФА у складі збірної Португалії, а також 5-разовий переможець Ліги чемпіонів у складах "Манчестер Юнайтед" та "Реала". Крім того, гравець є 4-разовим переможцем клубного чемпіонату світу у складі англійського та іспанського клубів, а також володарем безлічі національних трофеїв.

Кріштіану вигравав національні чемпіонати, Кубки та Суперкубки у складі португальського "Спортінга", "Манчестер Юнайтед", "Реала", італійського "Ювентуса" та "Ан-Насра". Всього на його рахунку 31 титул, завойовані разом із клубними командами та два титули з національною збірною Португалії.

Також у гравця 76 індивідуальних призів, серед яких 3 золоті м’ячі від France Football та 2 Золоті м’ячі ФІФА, 4 Золоті бутси, 3 премії Найкращий футболіст року ФІФА та 10 нагород Найкращому португальському футболісту року за кордоном.

Крім того, Роналду є автором кількох рекордів, серед яких — Найкращий бомбардир в історії футболу в офіційних матчах за версією МФФІІС та ФІФА: 838 голів, найкращий бомбардир в історії національних збірних (123 голи), рекордсмен національних збірних за кількістю зіграних матчів (20, найкращий бомбардир в історії чемпіонатів Європи (14 голів)

Раніше повідомлялося, що Роналду здійснив огидний вчинок в азіатській Лізі чемпіонів і потрапив на відео.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу