"Втратила більше половини заробітку": російська легкоатлетка плаче через дискваліфікацію

Читать на русском
Автор
Ласіцкене дуже сильно втратила у призових
Ласіцкене дуже сильно втратила у призових. Фото https://worldathletics.org/

Марія Ласіцкене не може заробляти на комерційних турнірах

Олімпійська чемпіонка Токіо-2020 та триразова чемпіонка світу у стрибках у висоту Марія Ласіцкене зізналася, що втратила більше половини заробітку через недопуск російських легкоатлетів до міжнародних змагань.

Про це вона повідомила у коментарі пропагандистському виданню РИА Новости.

"На "Російській зимі" за перше місце дають 200 тисяч рублів (приблизно,2 тисячі доларів), за друге — 120 тисяч, за третє — 80 тисяч. За кордоном це, звичайно, інші суми: перше місце в "Діамантовій лізі" — 10 тисяч доларів і можуть бути за приїзд 5 тисяч, наприклад", — поскаржилася спортсменка.

Також вона зазначила: "За рахунок чого живе професійний спортсмен? Якщо говорити про мене, я втратила більше половини заробітку — це факт. "Діамантова ліга", бонусні гроші від екіпірувальника… Це великі втрати, які ніхто не збирається відшкодувати і не відшкодовуватиме, я думаю, У Росії мені потрібно виграти всі змагання за рік, щоб хоч якось повернути собі призові за перемогу на одній "Діамантовій лізі" — це незрівнянно, це дуже і дуже сумно.

Якогось моменту спорт стає не тільки твоєю улюбленою справою, а справжньою професією, завдяки якій ти годуєш сім’ю», — заявила Ласіцкене.

Раніше знаменита легкоатлетка жорстко пройшлася по чиновникам Росії через пропуск Олімпіади.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу