Чотири роки поза змаганнями: російських штангістів дискваліфікували за допінг

Читать на русском
Автор
Російські спортсмени знову були спіймані на застосування заборонених препаратів
Російські спортсмени знову були спіймані на застосування заборонених препаратів. Фото sport24.ru

Спортсменів усунули на підставі бази даних московської антидопінгової лабораторії

Російські штангісти Валентин Пономарьов і Сергій Дементьєв отримали чотирирічну дискваліфікацію за порушення антидопінгових правил. Дискваліфікація обох спортсменів завершиться 13 вересня 2026 року.

Пономарьов та Дементьєв усунуті на підставі бази даних московської антидопінгової лабораторії (LIMS). Допінгові порушення були скоєні у 2012 році, повідомляється на сайті Міжнародного агентства допінг-тестування (ITA).

Це не перше порушення російськими штангістами, пов’язане з допінг-тестами. Так, 8 лютого стало відомо, що Міжнародна федерація важкої атлетики (IWF) дискваліфікувала вісьмох російських штангістів за порушення антидопінгових правил, включаючи срібних призерів чемпіонату світу 2011 року Армена Казаряна та Олексія Юфкіна.

Санкції щодо спортсменів також було винесено на підставі перевірки бази даних московської антидопінгової лабораторії (LIMS). Допінгові порушення було скоєно у 2012 році.

Юфкін та Георгій Сідаков дискваліфіковані на два роки, Казарян – на чотири. Також чотири роки дискваліфікації здобули бронзовий призер чемпіонату світу 2013 року Рамазан Расулов, Сослан Гаглоєв, Мартін Сабанчієв та Ванік Мкртумян. Чемпіонку Росії, бронзового призера молодіжних першостей Європи Олену Сухар дискваліфікували на 10 років.

Раніше стало відомо, що в РФ випадково визнали провину в гучній допінг-справі фігуристки Валієвої.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу