Беленюк озвучив плани після завершення кар’єри та дав цікавий натяк

Читать на русском
Автор
Жан Беленюк
Жан Беленюк. Фото НОК України

Спортсмен не виключив, що ще повернеться на борцівський килим

Бронзовий призер Олімпіади-2024 борець Жан Беленюк розповів, чим займатиметься після закінчення спортивної кар’єри. На Олімпіаді в Парижі спортсмен зняв борцівки прямо на килимі, що означає завершення виступів.

Про це спортсмен розповів "Телеграфу" в інтерв’ю "Життя після Олімпіади: у Хижняка – вимушена пауза, у Лузан – благодійність, а у Беленюка – особисте життя".

На запитання "Ви залишили свої борцівки на татамі. А що далі? Які плани?", Беленюк відповів: "Плани — працювати далі. Зараз у всіх українців головна мета – перемога у цій війні над ворогом. Тому основні зусилля спрямовуватиму саме на це Щоб життя українців нормалізувалося, щоб пішло економічне зростання, щоб люди хотіли повертатися з-за кордону, щоб ми жили і мали можливість планувати наше життя надалі.

В умовах війни досить складно формувати свої плани, адже ти не знаєш, що буде завтра. Кожен, хто проживає на території України, зараз не може почуватися в безпеці. Тому головна мета – наближати перемогу".

А говорячи про те, чи важко поєднувати спорт та політику, зауважив: "Останнім часом я їх уже не поєдную, тому простіше стало (сміється). Скажу тільки, що на особисте життя часу взагалі не вистачало. Але зараз сучасні комунікації дозволяють віддалено брати участь. у роботі комітетів. Це давало мені можливість бігати на біговій доріжці та одночасно брати участь у роботі комітету з молоді та спорту Верховної Ради. Тому намагався максимально оптимізувати свій час, щоб скрізь встигати. За місяць до Олімпіади я взяв у парламенті відпустку, щоб підготуватися до важливих змагань".

А після питання "Чому ви так рано залишаєте спорт?" задумався, і навіть трохи заінтригував: "Чому рано? Тридцять три роки — це нормально. Хоча після ваших слів я задумався. Може, і залишусь".

На Іграх Париж-2024 Жан Беленюк переміг поляка Аркадіуша Кулініча у сутичці за бронзову медаль у ваговій категорії до 87 кг. із рахунком 3:1. Таким чином, він зібрав повну колекцію олімпійських нагород після срібла Ріо-2016 та золота Токіо-2020