Нові автомобілі, які вийдуть у 2024 році: 5 моделей, на які точно варто почекати

Читать на русском
Автор
Audi
Audi. Фото autoexpress

Деякі з них точно вас здивують

Цього року у світ вийдуть нові моделі авто від таких всесвітньо відомих брендів як BMW, Citroen, Dacia, Ford, MINI, Skoda тощо. Незважаючи на те, що уряди багатьох країн ЄС послабили вимоги щодо кількості створених бензинових та дизельних авто ще на 5 років, автовиробники продовжують випускати багато електромобілів.

У 2024 році вийде багато цікавих електрокарів — від MINI і до двомісного спорткара з відкритим верхом. А проміжки між ними заповнить сегмент позашляховиків, пише Autoexpress.

Alfa Romeo Milano

Alfa Romeo Milano

Скоро у світ вийде невеликий електричний позашляховик Alfa Romeo Milano. Він матиме найкращу у своєму класі керованість та динамку водіння. Він стане головним конкурентом Volvo EX30.

На деяких ринках Milano буде доступний лише в електричній версії. Наприклад, у Великобританії. Також буде доступна бензинова версія з гібридним мотором.

Позашляховик побудований на ті ж платформі, що і Peugeot E-2008, а також Jeep Avenger, але пропонуватиметься з повним приводом. Це забезпечать два мотори, які перебувають ще на стадії розробки.

Alpine A290

Alfa Romeo Milano

Тих, хто любить хетчбеки, чекає сюрприз: у 2024 році вийде Alpine A290. Він стане швидшою версією майбутнього електрокара Renault 5 E-Tech .

Автомобіль оснащений електродвигуном потужністю у 215 кінських сил та переднім приводом. Розганятися з нуля до сотні він буде менш як за 6 секунд.

Aston Martin Valhalla

Alfa Romeo Milano

Для поціновувачів спорткарів приємний сюрприз готує компанія Aston Martin. Це буде перший серійний середньомоторний автомобіль, призначений для доріг загального користування за всю понад 100-річну історію бренду.

Автомобіль буде майже ексклюзивним — світ побачить лише 999 екземплярів. Спорткар оснастять 4-літровим твін-турбо двигуном, а також двома електродвигунами на обох осях. Загальна потужність складатиме 1000 кінських сил, а розгін до сотні — всього 2,3 секунди.

Audi A6 e-tron

Audi A6 e-tron

У 2024 році Audi планує ще більше розширити асортимент своїх електрокарів завдяки появі A6 e-tron, електропозашлязовика. За ним вийде також седан Sportback.

Вони базуватимуться на тій же платформі, на якій базується Porsche Macan EV. Він матиме 2 мотори та систему повного приводу. Акумуляторна батарея ємністю 100 кВт·год забезпечуватиме запас ходу 640 км.

Новинки від BMW

BMW

У 2024 році світ побачить універсал серії 5 від BMW. Він отримає спортивний бічний профіль і той самий силовий агрегат, що і седан, представлений минулого року.

Також навесні очікується третє покоління M5 Touring і седан М5. Він стане гібридом, подібним на той, що встановлений у BMW XM. Цей звір матиме 4,4-літровий двигун з турбонаддувом та електродвигун. Сукупна потужність складе 644 кінських сил. Крім того, у 2024 році на авторинок вийде BMW X2, Citroen e-C3, Cupra Tavascan і Dacia Duster.

Раніше "Телеграф" писав, що китайці представили нового конкурента Tesla. Він матиме авіаційний дизайн.