"Награлися": чому українці масово розпродають свої Tesla

Читать на русском
Автор
5071
Електрокар
Електрокар. Фото elmob

Такої кількості перепродажу Tesla ще не було ніколи

В Україні зараз спостерігається справжній бум на електрокари. І річ не тільки у Tesla — рівень продажу усіх моделей сильно зріс за минулий рік.

Проте дуже часто українці і спродують свої електрокари, і тут йдеться саме про марку Tesla. Про це у коментарі "Телеграфу" розповів Голова Інституту дослідження авторинку Станіслав Бучацький.

Награлися?

За його словами, попри те, що українці масово скуповують електрокари Tesla, внутрішній вторинний ринок цих авто зріс більш ніж удвічі. Якщо у 2022 році українці продали 1500 екземплярів авто компанії Ілона Маска, то у 2023 році — 3 200.

У 2022 році такого буму на перепродаж американських електрокарів не спостерігалось, хоч і ринок сегмента Tesla серйозно збільшився.

Пояснюється це, на думку експертів, двома причинами. По-перше, кількість авто Тесла на нашому ринку серйозно зросла. Відповідно, зростає і вторинний внутрішній ринок. По-друге, деякі власники цих машин розчарувались і забажали пересісти на інше авто. Хоч Tesla Model і володіє одним із найбільших запасів ходу на ринку, електрокар має і багато недоліків. Деякі з них неочевидні, але суттєво впливають на комфорт і безпеку водія та пасажирів.

Детальніше читайте у матеріалі: Ціни посипалися: чому в Україні "дивовижний" бум на Tesla

Раніше "Телеграф" писав, що потужніший конкурент Nissan Leaf від Peugeot поступив у продаж. Він має запас ходу понад 400 км.