Замерз замок в авто? Найдієвіші сучасні та народні методи розморожування

Читать на русском
Автор
563
Замерзла машина
Замерзла машина. Фото freepik.com

Ці дієві поради допоможуть впоратися з проблемою, навіть якщо нічого не помагає

Взимку багато водіїв стикаються з досить неприємною ситуацією – примерзанням дверей їхніх автомобілів. І як тут не зламати голову, коли тобі треба кудись поспішати, а твоє авто ніяк не відкривається?

Головне — не панікуйте. Розгляньмо, як впоратися з цією проблемою, використовуючи корисні поради та народні методи.

Причини та методи боротьби з замерзанням замка

Однією з головних причин примерзання є різниця температур всередині салону та на вулиці. Після мийки автомобіль залишається вологим, і це волога може стати головною причиною примерзання. Гумові ущільнювачі прилипають до кузова, а замок через лід всередині не повертається.

У такому випадку потрібно використати аерозоль, який продається в будь-якому автомагазині або на заправці. Це засоби, які мають спирт та сполуки з водовідштовхувальною дією.

Якщо їх немає під рукою, скористайтеся народними методами. Якщо замерз замок, пшикніть усередину одеколон або туалетну воду. Також можна скористатись феном, але робити це треба обережно, щоб не пошкодити лакофарбове покриття. І ще один метод — нагріти запальничкою ключ. Коли ви вставите гарячий ключ у замковий отвір, лід розтане.

І, нарешті, щоб уникнути цієї біди, не забувайте про профілактику. Після миття автомобіля ретельно очищайте та просушуйте ущільнювачі та замки. Це може зайняти всього 10-15 хвилин, але врятує вас від неприємних ситуацій на дорозі. Застосовуйте рідини або мастила від примерзання – силіконове мастило або інші спеціальні засоби.

Раніше "Телеграф" писав, чому взимку автомобіль потрібно мити ще частіше. Є нюанси, які мало кому відомі.