В Україні може відчутно подорожчати пальне - вже названі строки

Читать на русском
Автор
В Україні найближчим часом може зрости ціна на бензин та дизель Новина оновлена 15 лютого 2024, 15:33
В Україні найближчим часом може зрости ціна на бензин та дизель

Це може статися протягом найближчим двох-трьох тижнів

Заправити автомобіль незабаром стане дорожче. Принаймні, такої думки дотримується директор Консалтингової компанії "А-95" — Сергій Куюн.

Так, в ефірі телемарафону експерт заявив, що це пов’язано з подіями у Червоному морі, через які почала зростати закупівельна вартість пального. Куюн зазначив, що якщо від початку року ціна становила 77 доларів за барель, то на сьогоднішній день це вже 83 долари. Фахівець вважає, що таке підняття ціни є досить суттєвим для нафтового ринку.

Куюн наголосив на тому, що ми все купуємо за імпортом та по світових цінах, тому закупівельна вартість почала зростати. Наслідком цього є те, що вже навіть пару тижнів мережі економ-сегменту вони почали потихеньку підтягувати ціни — від 20 коп./літр до 50 коп./літр.

Експерт додав, що поки що немає передумов говорити про якусь там дуже велику трагедію, але він вважає, що десь в межах 2 грн/літр ціна на бензин та дизель може зрости. На його думку, це станеться протягом найближчих двох-трьох тижнів.

Раніше "Телеграф" писав, скільки коштуватиме бензин та дизель на українських АЗС в березні. На це може вплинути декілька факторів.