Останній світовий автовиробник покинув ринок Росії

Читать на русском
Автор
Daimler Truck останнім із західних автовиробників покинув ринок РФ
Daimler Truck останнім із західних автовиробників покинув ринок РФ

Він продав свої останні 15% акцій російському виробнику.

Німецький автомобілебудівний концерн Daimler Truck останнім серед європейських та загалом західних компаній покинув автомобільний ринок Росії. Зазначимо, що ця фірма входить до Mercedes-Benz Group (колишня Daimler AG).

Як заявив гендиректор компанії "Камаз" Сергій Когогін в інтерв'ю російському виданню Ведомості, німецький концерн не бере участі в житті російського автовиробника від лютого 2022 року, коли й сталося повномасштабне вторгнення до України. За словами Когогіна, Daimler Truck продав 15% своїх акцій у російському виробнику вантажівок "Камаз".

Перед цим, у січні 2024 року, завод корейської Hyundai в Санкт-Петербурзі купила компанія "Арт-фінанс". Загалом, вже всі провідні автокомпанії Європи та світу вийшли з ринку РФ.

Додамо, Daimler Truck випускав кабіни для вантажівок "Камаз" останнього покоління К5 — донором для них виступив агрегат від Mercedes Actros зразка 2012 року, — а також кабіни для вантажівок Mercedes. Німецький концерн став акціонером "Камаза" 2008 року — тоді він придбав 10% виробника вантажівок за 250 млн дол. 2010 року Daimler і Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) купили ще 5% "Камаза". Пізніше німецький концерн викупив 1%, який належав ЄБРР.

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що в Україні зареєстрували перший автомобіль, надрукований на 3D-принтері. Його було ввезено, як квадроцикл 2018 року випуску.