Заблокувалось кермо в авто: водіям дали поради, як діяти в цій ситуації

Читать на русском
Автор
2296
Кермо в авто заблокувалось
Кермо в авто заблокувалось. Фото freepik.com

Головне в цій ситуації — не панікувати

Будь-який водій знає, що несподіванки на дорозі не є рідкістю. І однією з найнеприємніших і найнебезпечніших є блокування керма.

Уявіть собі, що ви їдете дорогою, а кермо вашого автомобіля просто перестає повертатись. Ніби страшний сон. Є кілька порад, які допоможуть водіям у цій ситуації.

Найчастіше кермове колесо блокується, коли водій вимикає запалювання, виймає ключ з замка і намагається повернути кермо. Це нормально — функція штатного блокування має убезпечити ваше авто від викрадення. Щоб виправити це, вставте ключ в замок і поверніть його.

Та деколи кермо не вмикається за допомогою стандартної процедури розблокування. Головне — не застосовувати силу. Основною причиною несправності є засмічення або зношення замка запалювання. Або ж він підмерз у мороз (краще час від часу змащувати його). Деколи також буває таке, що водій вставив ключ не до кінця. Також причиною такої проблеми може бути пошкоджений чи вигнутий ключ.

Як виправити проблему?

Перше, що потрібно зробити — це як слід вставити ключ в замок запалювання. Натисніть на нього. Тоді спробуйте легенько покрутити кермо, одночасно спробувавши повернути ключ, але не сильно. У більшості випадків це допомагає.

Якщо автомобіль на "автоматі", зніміть його з паркувального режиму і поставте на "нейтралку". У деяких моделях авто ключ не повертається на режимі паркінгу.

Якщо і це не допомогло, треба спробувати прочистити замок запалювання. Для цього використайте WD−40.

В інших випадках, коли причиною блокування кермового колеса є несправності в електроніці, краще звернутись до автосервісу.

Важливо!

  • Не ігноруйте попереджувальні сигнали. Якщо ви помітили, що кермо стало тугим або незвично вібрує, негайно зверніться до СТО.
  • Не їдьте з заблокованим кермом. Це може призвести до аварії.
  • Регулярно перевіряйте рівень масла в гідравлічному підсилювачі керма та стан запобіжників.
  • Пам'ятайте, що несправне кермо – це серйозна небезпека.

Раніше "Телеграф" писав, як не розоритися на купівлі китайського автомобіля. Тут потрібно знати кілька нюансів.