Автомобіль на сонячних батареях встановив рекорд швидкості на льоду

Читать на русском
Автор
Автомобіль із сонячними батареями встановив рекорд швидкості на льоду
Автомобіль із сонячними батареями встановив рекорд швидкості на льоду. Фото telegraf.com.ua

Задля цього досягнення він проїхав близько 1 км.

Шведські вчені встановили найвищу швидкість на льоду за допомогою сонячного автомобіля. Зазначимо, проводячи ці тести, виробники сонячних авто хочуть довести, що їхні рішення такі ж практичні, як класичні моделі автомобілів.

Про це повідомляє Cosmos Magazine. Автомобіль має назву HUST і він розроблений студентами університету Хальмстада.

Яку швидкість набрав сонячний автомобіль на льоду

Так, він досяг середньої швидкості 105 км/год на кілометровій дистанції поблизу Арсунди, за 200 км на північ від Стокгольма. Автомобіль HUST нещодавно взяв участь у світовому змаганні World Solar Challenge в Австралії, перегони, які охоплюють 3000 км на сонячних автомобілях між Дарвіном і Аделаїдою. Він був виготовлений з перероблених матеріалів, щоб демонструвати можливості використання відновлюваних ресурсів у виробництві транспортних засобів.

Випробування на льоді вимагало попереднього заряджання акумулятора, але в кінцевому підсумку HUST встановив світовий рекорд як найшвидший електромобіль на сонячних батареях на льоду. Зі всіх учасників цього події, заявка HUST була єдиною у своєму роді – це один з двох електромобілів та єдиний автомобіль на сонячних батареях.

Важливо зазначити, що під час випробувань була холодна і похмура погода. У теплий сонячний день можливості сонячних авто зростають у кілька разів. Наступним кроком для команди буде участь у 24-годинній гонці Ilumen European Solar Challenge у Бельгії у вересні, де вони сподіваються продовжити свої переможні досягнення.

Раніше "телеграф" розповідав про те, що вчені створили бездротову зарядку, яка дозволяє підживити електрокар за 20 хвилин. Цей пристрій вже зміг зарядити електромобіль Hyundai.