Наркосиндикат в Україні використовував елітні авто для відмивання грошей: вони коштують сотні тисяч доларів

Читать на русском
Автор
Затримання членів організованої групи Новина оновлена 03 квітня 2024, 13:48
Затримання членів організованої групи. Фото Служба безпеки України

Заробляли по 10 млн гривень щомісяця

На Прикарпатті знешкодили організовану групу, яка торгувала важкими психотропами. У злочинне угруповання входило як мінімум 4 людини — організатор та троє основних учасників.

Їх затримали. Про це повідомляють у пресслужбі Служби безпеки України.

Злочинці синтезували амфетамін. Це особливо небезпечна психотропна речовина. Для виробництва створили кілька лабораторій. Їх ретельно охороняли — за допомогою системи відеоспостереження та квадрокоптерів.

У місяць ділки виготовляли до 20 кг наркотиків і збували їх через власних наркодилерів. У них була розгалужена мережа постачань.

Також продавали субутекс і канабіс, який потрібно було замовляти заздалегідь. Використовували зв’язки у кримінальних колах, щоб шукати клієнтів. А для відмивання грошей купували розкішні автівки, адже кудись потрібно було витрачати понад 10 млн гривень, які вони заробляли щомісяця.

В автопарку наркосиндикату виявили 5 автомобілів преміумкласу. Серед них — Alfa Romeo, Porsche Boxster та BMW M8. Загальна вартість цих авто перевищує 200 тисяч доларів США.

Porsche Boxster.
Porsche Boxster. Фото ілюстративне

Наркоділкам "світить" до 12 років ув’язнення. Розслідування триває.

Раніше "Телеграф" писав, що у Києві нахабний водій порушив відразу кілька правил дорожнього руху і вчинив ДТП. Постраждало 3 авто.