Не вигорять навіть чорні: 4 поради, щоб захистити машину від сонця

Читать на русском
Автор
629
Салон авто важливо захищати у спеку
Салон авто важливо захищати у спеку. Фото drive2.ru

Сонце може суттєво нашкодити автомобілю

У літній період автомобілі темного кольору нагріваються удвічі швидше, ніж їхні світлі. А отже, внаслідок постійної дії ультрафіолету можуть зазнати пошкоджень: вицвітання фарби, деформації корпусу та пластикових деталей і навіть покришок.

Хоча автомобілі білого чи сріблястого кольору авто є ідеальними для літніх умов, існують прості способи захисту від негативного впливу спеки, навіть для темних авто.

Вибирайте місце для паркування правильно

Один із найпростіших способів захистити автомобіль від перегріву – вибрати правильне місце паркування. Не варто залишати машину під прямим сонцем на довгий час, особливо в найспекотніші години. Ідеальним варіантом буде паркування під навісом, у гаражі, на критому паркінгу або в тіні дерев.

Користуйтеся сонцезахистом

Якщо вдало запаркуватися не вдалося, не нехтуйте підручними засобами, щоб захистити кузов від сонця. Це можуть бути складні навіси, захисні чохли, спеціальні плівки для вікон і кузова, які блокують ультрафіолетові промені та запобігають вицвітанню фарби.

Сонцезахисна шторка на лобове скло

Тонування скла також може бути непоганим варіантом сонцезахисту, оскільки сучасні плівки гарантують практично повний захист від ультрафіолету. Єдиний критерій – рівень затемнення має відповідати вимогам правил дорожнього руху.

Регулярно доглядайте за кузовом

Кузову також слід приділяти увагу, щоб захистити його від сонячного впливу. Регулярне миття та відновлювальні полірування допоможуть довше зберегти фарбу і захистять від вицвітання. Різні воски із захисними компонентами продовжать життя кузова.

Не забувайте про захист інтер’єру

Пластикові деталі та салон автомобіля також потребують захисту від сонячних променів. Користуйтеся засобами для догляду за пластиковими та шкіряними деталями, які запобігають їхньому вицвітанню та деформації. Також у пригоді стануть сонцезахисні шторки для скла, щоб захистити салон від прямого сонячного світла.

Нещодавно "Телеграф" розповідав, як захистити скло від комах влітку.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу