Тачки Кучми: лімузин з радянськими килимками, броньований Mercedes за 500 тисяч доларів та інші авто другого президента України

Читать на русском
Автор
16085
Кучма дуже хвилюється за власну безпеку
Кучма дуже хвилюється за власну безпеку. Фото Колаж "Телеграфу"

Кучма їздив на унікальних автомобілях

Мало хто знає, але саме Кучма ввів у моду величезні кортежі. До нього в Україні навіть високопоставлені чиновники не хизувались розкішними автомобілями (хоча і мали їх).

У 90-х він їздив лімузином. Це Volvo Limousine 960 Royal 1996 року випуску, один з небагатьох заводських, а не перероблених авто. Для Кучми це був офіс на колесах — саме у цій машині президент проводив зустрічі, наради, займався різними президентськими справами, і все це на ходу. Зараз його здають в оренду.

лімузин Кучми

Авто Леоніда Кучми

Автор вислову "Україна — не Росія", який згодом став крилатим, уже після своєї каденції продовжував користуватись броньованим автомобілем. У нього надзвичайні заходи безпеки: є навіть озброєний супровід, і це не просто охорона.

У 2014-му, як писав "ТопЖир", він їздив на представницькому Mercedes S V12, який мав броню. Точно таким користувався і п’ятий президент України Петро Порошенко.

Авто Кучми у 2014 році

Супроводом другого президента був броньований Mercedes GL з комплексом "Пелена" на даху. Виглядає він як чорні відерця на даху авто — вони виконують функцію захисту від радіокерованих підривних пристроїв. Також вони блокують телефони та інші гаджети.

Авто Кучми

У 2019-му Леонід Данилович придбав новеньке авто. Це Mercedes-Benz S600 Guard W222, який коштує близько 500 тисяч доларів. На цій машині колишнього президента помічали у центрі Києва.

Кучма на авто у 2019 році

Раніше "Телеграф" також писав, на яких авто їздить Володимир Зеленський і його команда. Йдеться як про ті часи, коли він просто був актором, і про сучасні кортежі.