Суд знизив заставу для брата бізнесмена Ігоря Мазепи: сума вже зменшилась у 100 разів

Читать на русском
Автор
Київський апеляційний суд
Київський апеляційний суд. Фото kas.gov.ua

Прокуратура вимагала збільшити розмір застави для Юрія Мазепи до 500 млн. грн

Київський апеляційний суд зменшив розмір застави для брата засновника інвесткомпанії Concorde Capital Ігоря Мазепи Юрія Мазепи у 9 разів. Він скоротився з 44,9 млн. грн. до 5 млн. грн.

Про це повідомила юридична компанія "Міллер", яка захищала інтереси Юрія Мазепи. Апеляційна скарга адвокатів була задоволена частково. Своєю чергою, прокуратура вимагала збільшити розмір застави для Юрія Мазепи до 500 млн грн.

Юристи нагадали, що раніше суддя Печерського районного суду міста Києва частково задовольнив клопотання сторони звинувачення, обравши Юрію Мазепі запобіжний захід у вигляді утримання під вартою щодо альтернативного внесення застави у розмірі 44,9 млн грн. Таким чином, початкова сума застави (500 млн грн) знизилася в 100 разів.

Нагадаємо, Юрій Мазепа є фігурантом справи щодо відчуження земель критичної інфраструктури – Київської ГЕС. Наприкінці листопада 2023 року правоохоронці заявили про затримання учасників злочинної організації, які протиправно заволоділи понад 7 га землі. Там розташовані гідротехнічні споруди Київської ГЕС. За даними слідства, до цієї організації входило майже два десятки фігурантів, серед яких відомі інвестори у сфері будівництва елітного житла, їхні помічники, юристи, архітектори, землевпорядники, інші кваліфіковані фахівці та представники держорганів.

Як повідомляв "Телеграф", у цій справі проходить і брат Юрія, Ігор. Його було затримано 18 січня під час спроби виїхати з України. У його офісі пройшли обшуки, а за кілька днів згорів заміський будинок, який розташований у Городнянській громаді Чернігівського району. Бізнесмен відкидає всі звинувачення та вважає справу проти себе "фільчиною грамотою". У ДБР впевнені, що забудова на цій території може стати катастрофою. Ігор Мазепа вийшов із СІЗО 23 січня. За нього внесли трохи більше ніж 20 млн гривень.