Бізнесмен Ігор Мазепа вийшов із СІЗО: подробиці

Читать на русском
Автор
902
Ігор Мазепа на волі
Ігор Мазепа на волі. Фото facebook.

Бізнесмен провів під вартою менш як тиждень

Бізнесмен Ігор Мазепа, якому сьогодні суд зменшив заставу, вийшов із СІЗО. За нього внесли трохи більше ніж 20 млн гривень.

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на пресслужбу інвестиційної компанії Concorde Capital, якою володіє Мазепа. За рішенням суду він мав перебувати під вартою до 27 лютого.

Початкова сума застави, під яку Мазепа міг би вийти із СІЗО, становила 349 мільйонів гривень, хоча прокуратура просила 700 млн гривень. Але 23 січня Апеляційний суд розглянув скаргу на ухвалу про взяття під варту та зменшив суму застави у 16 разів до 21 млн гривень.

Нагадаємо, що засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу було затримано 18 січня при спробі виїхати з України. У його офісі пройшли обшуки, а за кілька днів згорів заміський будинок, який розташований у Городнянській громаді Чернігівського району. Попередня причина займання — "недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димоходів".

Ігоря Мазепу підозрюють у махінаціях із землями Київської ГЕС. Сам бізнесмен відкидає всі звинувачення та вважає справу проти себе "фільчиною грамотою". У ГБР зазначили, що забудова на цій території може обернутися катастрофою.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що прокурор розповів про деталі справи Мазепи. У махінаціях, у яких підозрюють бізнесмена, фігурують понад десяток людей.