Кремль буде розлючений: Зеленський поспілкувався з "союзником" Путіна

Читать на русском
Автор
14029
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський. Фото Офіс президента

Наприкінці розмови обговорили активізацію двосторонніх торговельно-економічних відносин та політичного діалогу.

У п’ятницю, 2 лютого, президент України Володимир Зеленський поспілкувався телефоном із Президентом Казахстану Касимом-Жомартом Токаєвим. Про це глава держави повідомив у себе на сторінці.

"Насамперед подякував за гуманітарну допомогу, надану нашій країні. Поінформував колегу про результати роботи безпекових радників щодо реалізації Української формули миру та підготовчі заходи перед проведенням Глобального саміту миру", — написав Зеленський.

Президент України сказав, що повідомив пану Токаєву про те, що в Києві сьогодні відбувається засідання Міжнародної коаліції за повернення примусово переміщених українських дітей. А також наприкінці розмови обговорили активізацію двосторонніх торговельно-економічних відносин та політичного діалогу.

Зазначимо, що Казахстан відкрито не засуджує війну, але й не підтримує Росію, хоча перебуває разом з нею в Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ)

ОДКБ — це організація колективної безпеки, яка існує з 1992 року і до якої наразі входять 6 держав — Росія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан та Вірменія.

Метою її створення можна вважати формування силового блоку на кшталт Організації Варшавського договору з власними збройними силами, спроможного вирішувати військові завдання різного рівня складності. Штаб-квартира ОДКБ знаходиться у Москві.

Раніше "Телеграф" писав, що президент Казахстану зробив заяву про Росію. Тоді Токаєв наголосив, що не допомагає РФ обходити західні санкції зараз і не має наміру робити цього в майбутньому.