Війна очима фотокореспондента "Телеграфу". У Харкові пройшла виставка Яна Доброносова

Читать на русском
Автор
Ян Доброносов Новина оновлена 12 липня 2024, 12:10
Ян Доброносов. Фото Євгеній Завгородній, Телеграф

Багато з представлених світлин раніше завірусилися в мережі

У Харкові пройшла фотовиставка відомого фотокореспондента "Телеграфу" Яна Доброносова. Вона тривала з 18 по 29 жовтня і проходила у приміщенні вокзалу "Харків-Пасажирський".

Мета виставки — нагадати українцям про важливість часу, у який нам довелося жити. Вона показує війну з різних ракурсів. Багато зі знімків, які там представлені, свого часу завірусилися та обійшли багато відомих каналів та пабліків у соцмережах.

Серед світлин можна впізнати фото колишнього головкома ЗСУ Валерія Залужного, військових, бійців спецпризначення, "Батьківщину-мати", Херсон після затоплення, мешканців прифронтових міст, зруйнованих "прильотами" багатоповерхівок.

Яно Доброносов, українські військові у Донецькій області на тлі неба
Донеччина. Українські військові
Ян Доброносов, Телеграф, відома фотографія жовтої кухні у Дніпрі після влучання ракети
Дніпро. Жовта кухня після російського теракту - все, що залишилось від квартири українського боксера Михайла Кореновського

На одному з кадрів — деокупована Охтирка навесні 2022 року де дівчинка з лялькою йде на фоні розбитої міськради.

Ян Доброносов, Телеграф, фотографія дівчинки з Охтирки після деокупації
Дівчинка в Охтирці, 2022 рік

Що цікаво, місце для проведення виставки також було обрано невипадково. Річ у тому, що чималу частину свого життя Ян Доброносов проводить в потягах "Укрзалізниці", слідуючи до точки зйомок. УЗ погодилась надати вокзал для виставки, аби будь-хто з відвідувачів міг відчути важливість історичного моменту, в який ми живемо.

На відкритті виставки був присутній Олександр Шевченко, заступник директора Пасажирської компанії "Укрзалізниці" з клієнтського сервісу та комунікацій.

Ян Доброносов — фотокореспондент видання "Телеграф", довгий час працював фотографом у Верховній Раді. Від початку повномаштабного російського вторгнення в Україну Ян висвітлює події, пов’язані з війною. Він постійно буває на передовій і спілкується з військовими, фотографує місця обстрілів та злочини росіян на деокупованих територіях.

Як повідомляв "Телеграф", раніше роботи Яна Доброносова показали на виставці в центрі Стокгольма.