"Історичний генерал": в Україні висловилися щодо відставки Залужного

Читать на русском
Автор
4503
Валерій Залужний
Валерій Залужний. Фото Колаж "Телеграф"

Багато хто вважає, що Залужний увійде в історію як легендарний генерал і головнокомандувач

Звістка про відставку з посади головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного викликала бурхливі обговорення у соціальних мережах. Деякі блогери, політики, волонтери та військові вже висловилися з цього приводу.

Увечері 8 лютого президент України Володимир Зеленський оголосив, що на місце головкому ВСУ замість Залужного тепер призначено генерала Олександра Сирського. "Телеграф" зібрав коментарі лідерів думок щодо відставки.

Український блогер та активіст Сергій Стерненко у своєму Telegram-каналі висловив свою повагу та подяку Залужному.

"Історичний генерал, який організував оборону в найважчий для держави час. Подяка та повага", — написав він.

Український військовослужбовець, блогер, журналіст, полковник Збройних сил України Анатолій Штефан із позивним "Штірліц" у своєму Telegram-каналі також написав невеликий пост у зв’язку з відставкою Залужного:

"Честь пане Головнокомандувач!

Честь пане генерале!

Честь Валерію Федоровичу!

Честь брате!

Війна продовжується!".

Засновник та один із командирів спецпідрозділу "Kraken" Костянтин Немічев висловив сподівання, що після таких серйозних змін будуть позитивні зміни в армії.

Немічев додав, що акценти потрібно ставити на технології та прості аспекти 21 століття. На його думку, так можна подолати "бюрократію, "розширений" тил та армію генералів, які відверто вже не "тягнуть".

"Хочу подякувати Валерію Федоровичу за те, що було зроблено, і за врятовану країну! Слава Україні!", - написав він.

Народний депутат Валентин Наливайченко на своїй сторінці у Facebook пост з нагоди звільнення Залужного з посади. Він вважає, що головком був, є та буде авторитетом.

"Моя думка не змінилася. Переконаний: під час війни військова вертикаль в Україні – це те, що ми маємо зберігати, підтримувати, не критикувати, а всіляко допомагати. Генерал Залужний політикою не займався. І питання пріоритетів для ЗСУ та його позицій набирали понад 300 голосів у парламенті", — зазначив він.

Депутат Верховної Ради від фракції "Європейська солідарність" Софія Федіна на своїй сторінці у Facebook висловила подяку та повагу Валерію Залужному.

Народний депутат із групи "Довіра" Лариса Білозір написала у своїх соціальних мережах, що генерал Залужний – вписаний у новітню історію як авторитет та гідний генерал, для якого важливість кожного солдата та офіцера була на першому місці.

Український блогер Денис Казанський разом із рештою висловив подяку Валерію Залужному за все, що він зробив за час повномасштабної війни на своїй посаді.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Валерій Залужний після розмови з Володимиром Зеленським написав посаду, в якій розповів про підсумки зустрічі. З його слів стало зрозуміло, що він іде у відставку. Хоча прямим текстом генерал цього не сказав.