Польські фермери продовжують блокаду на кордоні: які пункти пропуску закриті

Читать на русском
Автор
Ян Доброносов, "Телеграф"

Повноцінно працює тільки один пункт пропуску

Станом на ранок п'ятниці, 16 лютого, польські фермери блокують п’ять пунктів пропуску на кордоні з Україною. У чергах знаходяться 1400 вантажівок.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко. Він підкреслив, що наразі блокуються пункти пропуску "Ягодин", "Рава-Руська", "Шегині", "Усть-Луг" та "Угринів".

Демченко також зазначив, що найбільші черги з вантажівок спостерігаються навпроти пунктів пропуску "Ягодин" та "Рава-Руська". Найменша кількість вантажівок — навпроти пунктів "Усть-Луг" та "Угринів".

Речник ДПСУ додав, що перевізники шукають напрямки перетину кордону на тих пунктах, де це можливо. За його словами, це один пункт пропуску "Краківець". Демченко підкреслив, що станом на ранок там у черзі знаходяться 1700 вантажівок.

Раніше "Телеграф" писав, що українські перевізники влаштували акцію протесту біля кордону. Демонстрація відбувається мирно.

Крім того, президент України Володимир Зеленський дав доручення прем’єр-міністру Денису Шмигалю у терміновому режимі обговорити ситуацію на українському кордоні з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском. На думку глави держави, блокада українського кордону польськими фермерами та погрози заблокувати усі пункти пропуску – це порушення принципів європейської солідарності.