Скандал із розсипаним українським зерном у Польщі: організатор акції любить Росію

Читать на русском
Автор
3405
У наших країн один ворог
У наших країн один ворог. Фото Колаж

У ЦПД назвали "автора" скандалу із зерном, він непопулярний у Польщі

Центр протидії дезінформації розповів, хто стоїть за висипанням зерна з українських фур на кордоні з Польщею. Це спланована акція, здійснена на користь Росії.

Як пояснили в Telegram-каналі ЦПД, цю акцію організував Рафал Меклер – один із натхненників протестів, власник логістичної компанії та лідер люблінської організації маргінальної партії "Конфедерація". Політсила виступає за вихід Польщі з ЄС, критикує розміщення військ НАТО в країні та агітує за покращення відносин із Росією. При цьому партія не користується широкою підтримкою жителів Польщі, а сам Меклер балотувався у 2019 році до Сейму, але не пройшов.

"Чергова акція Меклера вочевидь відповідає інтересам РФ, яка зацікавлена у конфлікті між українцями й поляками та зменшенні підтримки України з боку ЄС. Крім того, ця акція стала в пригоді напівкримінальним польським колам, яких підозрюють у рейдерських схемах на ринку перевезень в ЄС. Деструктивні дії окремих політиків не повинні впливати на партнерські й добросусідські відносини України та Польщі", — резюмували в ЦПД.

Раніше Телеграф розповідав, що українці дуже емоційно відреагували на кадри українського зерна, висипаного на дорогу, адже його вирощують під обстрілами, ризикуючи власним життям. Однак звучать і тверезі голоси, які закликають не впадати в емоції та подумати, кому вигідно посварити Україну та Польщу.