"Швидше закінчити війну на наших умовах": Зеленський зробив заяву щодо поїздки до Європи

Читать на русском
Автор
8264
Володимир Зеленський прибув у Німеччину
Володимир Зеленський прибув у Німеччину. Фото Zelenskiy_official/Telegram

Заплановано низку зустрічей з європейськими лідерами

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що під час запланованих зустрічей у Німеччині та Франції обговорюватиме нову архітектуру безпеки України. Глава держави також анонсував нові домовленості.

Про це він написав у Telegram. Зазначимо, що наразі Зеленський прибув до Німеччини, де має зустрітись з канцлером Олафом Шольцем.

"Попереду два важливі дні. Заплановані зустрічі з партнерами в Німеччині та Франції, нові домовленості та участь у Мюнхенській безпековій конференції. Нова архітектура безпеки для України, нові можливості. Робимо все, щоб якнайшвидше закінчити війну на справедливих українських умовах та забезпечити надійний мир", — йдеться у повідомленні.

Президент України в аеропорту

У Німеччині очікується підписання двосторонньої угоди про безпеку між Україною та Німеччиною. Також Володимир Зеленський зустрінеться з федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

У Франції президент України зустрінеться з президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном. А у суботу, 17 лютого, як зазначав раніше Офіс президента, Зеленський має виступити на головній сцені Мюнхенської конференції з безпеки. Також на її полях буде проведено низку двосторонніх зустрічей.

"Заплановані переговори з віцепрезидентом США Камалою Гарріс, Президентом Чехії Петром Павлом, Прем’єр-міністром Данії Метт Фредеріксен, Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та іншими лідерами держав та великих бізнесів", — додали в ОП.

Раніше "Телеграф" писав, що країни НАТО надали зобов’язання поставити у 2024 році Збройним силам Україні один мільйон дронів. Відповідне рішення було прийнято під час зустрічі міністрів оборони держав-членів НАТО у Брюсселі.