Під час воєнного стану. УПЦ МП збирається влаштувати хресний хід по всій Україні

Читать на русском
Автор
1028
Священники УПЦ МП
Священники УПЦ МП. Фото Релігійна правда

Захід відбудеться по всій території України

У неділю, 18 лютого 2024 року, Українська православна церква (УПЦ, також її неофіційно називають УПЦ Московського патріархату через ідеологічний та організаційний зв'язок з Московською церквою — Ред.) планує провести Всеукраїнський хресний хід. За словами організаторів, мета ходи "задля духовної підтримки та укріплення народу України".

Про це йдеться на офіційному сайті УПЦ МП з посиланням на пресслужбу Військового відділу. Молитовний хід відбудеться "з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія".

Як повідомляється, захід розпочнеться з Божественної літургії, яку очолить Голова Синодального військового відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин. Богослужіння розпочнеться о 9:00 у Свято-Воскресенському храмі пам’яті полеглих воїнів-інтернаціоналістів.

Відповідальним за проведення Хресного ходу виступає Військовий відділ УПЦ.

"Організатори інформують, що священнослужителі з іконами Покрову Пресвятої Богородиці (з часткою Її омофору), рівноапостольного князя Володимира та праведного Петра Калнишевського (з частками мощей святих) з молитвою за здоров’я та спасіння, благословення і збереження українських воїнів, за поранених та полонених, їх сім’ї та сім’ї загиблих, за нашу перемогу та справедливий мир, за злагоду та благополуччя в Україні відвідають різні куточки України", — йдеться в повідомленні.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що священник УПЦ МП з Вінниччини, який вихваляв терористів Гіві та Моторолу, отримав тюремний строк.