ГУР розлютилося: у Буданова різко висловилися про поляків на кордоні

Читать на русском
Автор
4338
Хаос із блокадою українського кордону польськими протестувальниками посилюється
Хаос із блокадою українського кордону польськими протестувальниками посилюється. Фото prozoro.net.ua

Поляки погрожують продовжити свою акцію

Представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов розкритикував дії польських фермерів на кордоні. Він звинуватив їх у ксенофобії та виправданні "геноциду" проти українців.

Так Юсов відреагував на те, що у вівторок, 20 лютого, поблизу пункту пропуску "Медика — Шегині" протестувальники розсипали українське зерно. Відповідну заяву він опублікував на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Будь-яка наруга над зерном і хлібом, який для народу пережив Голодомор, це свідомий, публічний прояв ксенофобії та виправдання геноциду проти українців. Допускати і терпіти подібні огидні вчинки просто неможливо", — написав представник ГУР МО України.

Нагадаємо, що хаос із блокадою українського кордону польськими протестувальниками продовжує посилюватись. Поляки погрожують продовжити свою акцію. За словами лідера "Підкарпатського ошуканого села" Романа Кондрова, він уже сьогодні подасть заявку на продовження акції ще на місяць (до квітня).

"Ми робитимемо це по черзі. Фермери частково працюватимуть у полі, частина стоятиме на кордоні", — пояснив він.

Як писав "Телеграф", польські протестувальники розпочали тотальне обмеження на кордоні з Україною в обидві сторони. Не пропускають навіть цивільні автомобілі. До цього фермери заблокували залізницю та висипали зерно з вагонів. Як повідомили в "Укрзалізниці", потяг із зерном, яке розсипали поляки, прямував до Німеччини, і не мав доставлятися до Польщі.