"Путін, наведи лад": влада Польщі прокоментувала скандал з проросійським плакатом

Читать на русском
Автор
Один із протестувальників на кордоні використав проросійський плакат
Один із протестувальників на кордоні використав проросійський плакат. Фото Wyborcza

Такі вчинки шкодять репутації Польщі

Міністерство закордонних справ Польщі схвильоване ситуацією з одним із протестувальників на кордоні з Україною, у якого в руках був проросійський плакат. У відомстві закликали мітингувальників дистанціюватися від подібних осіб, оскільки це шкодить репутації країни.

Таку заяву зробив представник МЗС Польщі Павло Вронський. Йдеться про плакат із закликом до російського диктатора Володимира Путіна "навести лад з Україною, Брюсселем та польською владою". Там був використаний і прапор СРСР. Про це пише Європейська правда.

"МЗС із найвищим занепокоєнням відзначає появу на останніх блокадах аграріїв антиукраїнських гасел і гасел, які вихваляють Володимира Путіна та війну, яку він продовжує вести", – сказали у відомстві

У Міністерстві також наголосили, що такі вчинки шкодять репутації Польщі, яка з початку повномасштабного вторгнення допомагає Україні та приймає у себе українців, які рятуються від війни.

"Ми переконані, що це спроба "захопити" протестний рух фермерів з боку радикальних та безвідповідальних груп, ймовірно, під впливом російських агентів. Закликаємо організаторів протестів ідентифікувати та вилучити зі своїх лав нечисленних ініціаторів цього та подібних дій. Нинішнє становище польських фермерів – це результат агресії Володимира Путіна проти України та наслідків цього для глобальної економіки, а не те що українці захищаються від агресії", – пояснив речник.

Водночас у коментарі RMF24 Павло Вронський сказав, що інцидент є шокуючим та дискредитує протести.

"Ці дії не допомагають ні самим фермерам, ні вирішенню спору з Україною. Єдиний, хто виграє від цього – російський диктатор Володимир Путін", – наголосив представник МЗС.

Також Вронський додав, що абсолютно неважливо, звідки з’явилися проросійські гасла — від агентів РФ чи "корисних ідіотів".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що один із протестувальників на кордоні фермерів виявився любителем "російського світу ". Він давно значиться у базі "Миротворця" як російський спецагент.