Скільки заплатимо за світло у березні? В Міненерго назвали точні цифри

Читать на русском
Автор
933
Влада обіцяла не переглядати тарифи до кінця опалювального сезону
Влада обіцяла не переглядати тарифи до кінця опалювального сезону. Фото Колаж "Телеграф"

Чинний тариф на електроенергію становлять 2,64 грн за кВт-год

З 1 березня на українців чекає чимало змін у різних сферах, та принаймні тариф на світло залишиться незмінним. Питання підвищення тарифів на електроенергію наразі взагалі немає на порядку денному.

Про це заявив очільник Міненерго Герман Галущенко в етері національного телемарафону. За його словами до кінця опалювального сезону ціна на світло лишиться без змін.

"Справді до кінця опалювального сезону тариф не зміниться, тому що є постанова, яка діє до 1 травня", — зазначив Галущенко.

Голова Міненерго додав, що лише у квітні влада можливо перегляне ситуацію, проте зараз "немає ані проєктів, ані розрахунків". Що стосується Національної комісії (НКРЕКП) то тут також "нічого не рухається в напрямку підвищення тарифів".

Наразі тариф на електроенергію такий самий, що й у попередні місяці – 2,64 грн за кіловат-годину без урахування обсягу споживання. Залишиться він таким і у квітні.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що член Комітету Верховної Ради з питань енергетики Сергій Нагорняк заявив, що тариф на світло для побутових споживачів цьогоріч можуть підвищити вдвічі, тобто трохи менше ніж 6 гривень за кВт-год. На думку нардепа таке рішення дало б змогу державним компаніям лише за рік назбирати грошей для добудови 3-го та 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС, а також розпочати будівництво Канівської ГАЕС.