Зеленський пояснив несподіване рішення щодо відправлення Залужного послом до Британії

Читать на русском
Автор
3100
Володимир Зеленський та Валерій Залужний Новина оновлена 07 березня 2024, 20:51
Володимир Зеленський та Валерій Залужний. Фото president.gov.ua

В Україні чекають офіційної відповіді від Великої Британії

Президент України Володимир Зеленський прокоментував можливе призначення Валерія Залужного на посаду посла у Велику Британію. За його словами, колишній головком сам обрав для себе дипломатичний напрямок.

Про це Зеленський повідомив у своєму вечірньому відеозверненні. Він наголосив, що наша співпраця з англійцями має лише зміцнюватися.

Президент України зазначив, що спілкувався з колишнім головкомом після його відставки і той озвучив напрям, яким би хотів займатися.

"Сьогодні погодив кандидатуру Посла нашої держави у Великій Британії. Генерал Валерій Залужний говорив мені саме про такий напрямок для себе – дипломатичний. Міністерство закордонних справ України направило відповідний запит на агреман", — сказав Зеленський.

Також сьогодні, 7 березня, Володимир Зеленський зустрівся з міністром оборони Великої Британії Грантом Шаппсом, який відвідав Україну. Президент подякував представнику країни-партнерки за "відчутне лідерство в безпековій підтримці України". Він ще раз підкреслив пріоритети України: посилення ППО, отримання далекобійної зброї, артилерії, постачання та спільне виробництво боєприпасів та техніки. Зеленський наголосив, що Україна та Британія вже досягли безпрецедентного рівня співпраці.

Ймовірно, під час цієї зустрічі український президент обговорив призначення Валерія Залужного на посаду посла.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що після відставки Залужного з'явилися чутки про його нове призначення. Журналіст Віталій Чепінога розповів, що він може піти викладати, посісти місце секретаря РНБО чи стати послом у Лондоні.