"Розуміємо, до чого готується Росія": Зеленський відреагував на намір Путіна мобілізувати 300 тисяч осіб

Читать на русском
Автор
Володимир Зеленський Новина оновлена 03 квітня 2024, 22:56
Володимир Зеленський. Фото president.gov.ua

Український президент закликає світових лідерів допомогти зламати "російський реваншизм"

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія має намір мобілізувати 300 тисяч людей. Тому з нашого боку та сторони союзників необхідна сильна відповідь.

Про це глава держави заявив під час традиційного вечірнього звернення. Він повідомив, що провів розмову з іноземними партнерами і нагадав їм, чого найбільше на сьогодні потребують сили оборони України.

"Чітко розуміємо, до чого готуються в Росії, що вони хочуть, під що будуть збирати солдатів у свою армію. І у нас, у нас усіх, у наших партнерів має бути сильна відповідь на будь-які російські операції", — наголосив Володимир Зеленський.

Український президент додав, що перемога у цій війні має бути неодмінно за нашою країною. Він назвав це історичним шансом "зламати російський реваншизм".

"І ми маємо цим шансом скористатися. Для надійної безпеки для наших дітей", — підсумував Зеленський.

Нагадаємо, що про мобілізацію 300 тисяч нових солдатів Зеленський заявив під час спільної пресконференції з фінським президентом Олександром Стуббом.

"Можу сказати, що Росія на 1 червня готує мобілізацію додатково 300 тисяч військових", — заявив він.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що в Україні не потрібно мобілізувати 500 тисяч людей. Володимир Зеленський наголосив, що зараз такої потреби немає.