"Військові цього не розуміють": нардеп розповів, навіщо Україні новий закон про мобілізацію

Читать на русском
Автор
1124
ЗСУ
ЗСУ

Нардеп назвав головну мету нового закону про мобілізацію

Новий закон про мобілізацію покликаний не лише покращити ситуацію з набором людей у Сили оборони. Вторинною його метою є дати ТЦК розуміння того, скільки взагалі в Україні є військовозобов’язаними.

Про це розповів член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко в інтерв’ю "Телеграфу": Кого примусом доставлять в ТЦК і що треба зробити кожному: все про мобілізацію після 18 травня.

"Ми повинні розуміти, скільки в нас є людей в резерві і так далі. Адже військові цього, в принципі, не розуміють. Мобілізація триває. Та розуміння чисельності військовозобов’язаних, які можуть бути залучені в максимально короткі терміни — відсутнє. Цієї інформації немає", — сказав він.

Як приклад Федієнко розповів, що за даними ТЦК в Україні є від 6 до 10 мільйонів військовозобов’язаних, однак у реєстрах їх умовно всього 2 мільйони. Тому, каже він, закон мав зробити так, щоб ТЦК побачив усіх, а для цього і був запущений автономний кабінет військовозобов’язаного.

Як повідомлялося раніше, у Генштабі заявили, що всі військовозобов’язані українці з 18 травня мають оновити свої дані у ТЦК. Але якщо зробити це раніше, то повторно у військкомат іти не треба.