Прикордонники назвали найбезглуздіший спосіб переплисти Тису та пояснили, чому цього не варто робити (фото)

Читать на русском
Автор
716
Прикордонники назвали найбезглуздіший спосіб переплисти Тису та пояснили, чому цього не варто робити (фото) Новина оновлена 14 травня 2024, 17:47

Усі спроби переплисти Тису – незаконні та безглузді

Українські нелегали, намагаючись виїхати з України під час воєнного стану, штурмують річку Тиса. Деякі з них, щоб не потрапити до рук прикордонників, вдаються до вельми оригінальних, а часом навіть безглуздих методів.

Про це розповіла речниця Мукачівського загону ДПСУ Леся Федорова у коментарі для матеріалу "Телеграфа" під назвою "Бурхлива Тиса, дикі звірі і підступні Карпати: що ще чекає втікача-нелегала".

На її думку, всі спроби нелегально перетнути кордон безглузді. Проте серед них вона виділила спробу перетнути кордон із дитячими нарукавниками "рожевий фламінго".

"Закарпатець пообіцяв товаришу-полтавчанину супроводити його в сусідню країну, забезпечив гідрокостюмом і надувним дитячим колом, а себе – надувними дитячими нарукавниками із рожевими фламінго. Про те, що глибина Тиси на напрямку їхнього руху сягає чотирьох метрів, а ширина – майже 50 метрів і що у річці вже потонули майже два десятки чоловіків – провідник волів мовчати…Всі спроби перетину – незаконні і безглузді, смерті – безглузді, і нам шкода щоразу тих хлопців, які загинули. Серед них є 20-21-річні, які не підлягають призову. І щоразу виникає запитання – нащо така молода людина взагалі лізла у воду", — розповідає вона.

Також вона підтвердила, що був випадок, коли чоловік намагався переплисти цю бурхливу річку у кросівках.

"На жаль, там тільки ноги залишилися…", — каже вона.

Військова пояснила, що у Тисі не рятують навіть гідрокостюми, з якими деякі намагаються її переплисти. Справа в тому, що дно річки невідоме.

"Що там під водою не скаже ніхто, тим більше – "провідники". Вода дуже глибока – чи там коріння, чи навіть якесь дерево, що після підвищення води опинилось під водою… Людині, яку знайшли в гідрокостюмі, 10 травня виповнилося 42 роки – це молодий чоловік. Скоріше за все, він був сильний і, напевно, вірив у свої сили. Ба більше, він родом з Хуста [на Закарпатті], тож напевно не один раз бачив Тису, і це йому, на жаль, не допомогло", — сказала Федорова.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що прикордонники затримали групу "скелелазів"-уклоністів у високогір’ї Карпат.