На Закарпатті кришнаїтів зі скандалом забрали до ТЦК: вони влаштували там спів мантр та танці (відео)

Читать на русском
Автор
1888
Крішнаїти Новина оновлена 01 червня 2024, 13:41
Крішнаїти. Фото Колаж "Телеграфу"

Військові завітали просто на їх зібрання

На Закарпатті, під Мукачево, неподалік санаторію "Сонячна долина" представники ТЦК відвідали збори кришнаїтів (відгалуження індуїзму) та деяких із них забрали у військкомат для уточнення даних. Віряни вигукували свої мантри та піснеспіви, а один із перехожих заступився за них і відганяв співробітників ТЦК.

Відповідні кадри оприлюднюють місцеві пабліки. Зрештою деяких членів релігійної організації все ж таки доставили до ТЦК і вони влаштували там свої піснеспіви. Під військкоматом зібралися прихильники кришнаїтів.

"Пішов звідси! Ти куди прийшов? Ти кого хочеш забирати? Це ж люди божі! Гуляй звідси", — сказав один із присутніх поряд із зібранням кришнаїтів чоловік військовому, відганяючи його від них.

Під час спілкування ТЦК із чоловіками-кришнаїтами, решта прихильників секти голосно співали їхні пісні. Інші сперечалися з військовими.

Важливо розуміти, що під час війни немає можливості відмовитись від служби в армії з релігійних переконань. Таке право є лише у мирний час. Виконавчий директор Української Гельсінкської спілки з прав людини Олександр Павличенко пояснив "Телеграфу", що навіть якщо військовозобов’язаний звернеться до суду, то в період дії воєнного стану він не зможе домогтися дозволу на альтернативну службу.

Раніше "Телеграф" розповідав, що у місті Виноградів Берегівського району Закарпатської області увечері 3 травня відбулася сутичка між ромами та працівниками ТЦК. Вони протестували проти мобілізації одного з них.