Замах на чиновника Запорізької міськради: постраждалий помер у лікарні (фото)

Читать на русском
Автор
674
Місце злочину в Запоріжжі Новина оновлена 11 червня 2024, 14:29
Місце злочину в Запоріжжі. Фото Нацполіція

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров прокоментував вбивство місцевого посадовця

У Запоріжжі директор департаменту правового забезпечення міськради Максим Денщик, на якого вранці 11 червня було скоєно замах, помер. Тим часом поліцейські розшукують чоловіка, який стріляв у посадовця.

Про це повідомила прес-служба Національної поліції в Запоріжській області. Офіційний коментар опублікували на сайті відомства.

У поліції підтвердили, що зловмисник здійснив чотири постріли у потерпілого біля підʼїзду багатоповерхівки з вогнепальної зброї. Повідомлення про стрілянину та поранення чоловіка надійшло до відділу о 07:55.

В Національної поліції уточнили, що потерпілий помер під час надання медичної допомоги у лікарні.

Слідчі вже відкрили кримінальне провадження. Правова кваліфікація — ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Замах на Максима Денщика прокоментував голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

"Резонансне вбивство у Запоріжжі не має права залишитись без уваги ні влади, ні правоохоронців", — написав він у своєму Telegram. Та додав, що розслідування резонансного вбивства — на особливому контролі.

Голова регіону зазначив, що Запоріжжя – не місце для кримінальних розборок. Він пообіцяв, що влада спільно із правоохоронцями буде проводити превентивну роботу з викорінення криміналітету в обласному центрі. "Окрема увага — до посилення заходів безпеки мешканців міста на вулицях. Працюємо на упередження", — додав він.

Слід зазначити, 2 травня вбитий Максим Денщик заявив про тиск та погрози зі сторони голови ЗОВА Федорова Івана.

За словами Денщика, Федоров "по хорошему" пропонував йому декілька разів звільнитися із займаної посади за власним бажанням.

Раніше "Телеграф" повідомив, що замах на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, який постраждав від пострілів, міг бути скоєний із політичних мотивів. При цьому країна практично стоїть на порозі війни.