Як раніше вже не буде: Зеленський анонсував важливе рішення щодо Чорного моря

Читать на русском
Автор
2014
Володимир Зеленський Новина оновлена 06 липня 2024, 20:32
Володимир Зеленський

Війна багато чого змінила у Чорноморському регіоні

Україна формує нову стратегію на морі. Незабаром її буде затверджено на засіданні Ради національної безпеки і оборони (РНБО).

Про це розповів у своєму традиційному відеозверненні за підсумком 6 липня президент України Володимир Зеленський. За його словами, наразі триває фіналізація пунктів нової стратегії.

"Чітко розуміємо, що війна змінила розстановку сил по всьому нашому Чорноморському регіону, і російський флот у цій акваторії більше ніколи не домінуватиме", — сказав він.

Глава держави наголосив, що Україна зараз закріплює свої інтереси з урахуванням нових технологічних можливостей. Він також зазначив, що відтепер Україна завжди буде країною, яка здатна захистити на морі інтереси свої та союзників з партнерами, а також убезпечити ключові транспортні артерії.

"Я вдячний усім нашим людям, які це забезпечують. ВМС України, всі задіяні оборонні та структури безпеки та оборонна промисловість – державні та приватні компанії, які працюють заради української сили", — додав він.

Як повідомлялося раніше, Зеленський не вважає, що на фронті склалася "патова" ситуація, натомість він називає її "проблемною". Президент вважає, що це пов’язано із браком зброї.