Депутат від партії Порошенко переправляв ухилянтів, перебуваючи в базі "Миротворця"

Читать на русском
Автор
Віктор Саєнков
Віктор Саєнков. Фото Колаж "Телеграфу"

Йому вже обрали запобіжний захід

Затриманий за переправляння ухилянтів до Євросоюзу депутат від партії "Європейська солідарність" Віктор Саєнков з Берегова Закарпатської області має угорське громадянство. Інформація про це міститься в базі сайту "Миротворець".

Там зазначається, що депутат Берегівської міської ради Саєнков має паспорт Угорщини серії BD 8276218. Документ було видано на ім’я Szajenkov Viktor.

Як повідомив у своєму Telegram-каналі журналіст Віталій Глагола, Саєнков налагодив схему переправляння чоловіків призовного віку. За його словами, після знаходження "клієнтів" депутат координував їхні подальші дії.

"Зокрема, надавав вказівки щодо поселення чоловіків у готель на території Берегова та повідомляв про час і спосіб майбутнього переправлення. На заздалегідь узгодженому місці громадян чекав трансфер і відвозив до прикордонних територій. Вартість таких "послуг" складала 7000 доларів США з особи", — зазначив журналіст.

За його інформацією, депутата затримали при одержанні 14 тисяч доларів США. Це – оплата за переправлення двох громадян, яке фігурант організував напередодні.

Глагола також повідомив, що суд вже обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внести 908 тисяч гривень застави. Прокуратура просила заставу розміром майже 3 мільйони гривень.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що в Закарпатській області вздовж річки Тиса, в якій нерідко виловлюють потопельників, встановили фортифікацію у вигляді загородження з колючим дротом. Оскільки ухилянти досить часто намагаються перепливти цю річку, щоб втекти за кордон, але зрештою тонуть, вирішили зробити вихід до неї практично неможливим.