Чого очікувати від саміту миру у Швейцарії - Євген Магда

Читать на русском
Автор
1514
pexels.com Новина оновлена 06 травня 2024, 18:47

Директор Інституту світової політики Євген Магда спеціально для "Телеграфу" пояснив, на чому слід зосередитись напередодні саміту

Останнім часом активізувалася тема саміту миру у Швейцарії, до якого ще понад місяць. Хотів би застерегти від надмірних очікувань.

Логіка міжнародних відносин та логіка загроз, спричинених російсько-українською війною, така, що завершити все просто зборами десятків керівників держав чи їхніх дипломатичних представників – неможливо.

Наскільки я розумію логіку українського керівництва, воно розраховує створити коаліцію щодо підтримки формули миру Володимира Зеленського.

Але не всі десять пунктів цього плану будуть підтримані всіма, а тим більше втілені в життя. Кожна держава має свої інтереси. Зокрема – у посередництві під час досягнення миру між Україною та Росією.

Слід серйозно готуватись до проведення цього саміту. І імплементації його рішень. Понад місяць до початку зустрічі – це значний термін. Українські дипломати та наші західні партнери мають зробити все, щоб саміт пройшов плідно. Але, на жаль, не все зараз залежить безпосередньо від нас.

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.