Голова МСЕК на Київщині за гроші робила інвалідність ухилянтам: що їй загрожує

Читать на русском
Автор
719
Ухилистам пропонували оформити 2 та 3 групу інвалідності Новина оновлена 22 березня 2024, 16:15
Ухилистам пропонували оформити 2 та 3 групу інвалідності. Фото Колаж "Телеграфу"

Зловмисниця діяла у зв’язці зі своїми колегами-лікарями

Голова МСЕК у Київській області пропонувала чоловікам призовного віку за "винагороду" отримати довідку про присвоєння їм 3 та 2-ї груп інвалідності. Зловмисниця розробила цілу схему, яка допомагала їй наживатися на потенційних ухилянтах.

Під час одержання коштів у розмірі 500 доларів США жінку затримали. Про деталі події розповіли у прес-службі Київської міської прокуратури.

Так, голова однієї з міжрайонних медико-соціальних експертних комісій вимагала гроші із чоловіків призовного віку за безпідставне оформлення їм інвалідності. Зловмисниця діяла спільно з лікарями Васильківської лікарні починаючи з серпня 2023 року.

Зловмисницю затримали

Під час проходження медичного обстеження чоловікам призовного віку пропонували за "винагороду" отримати 3 та 2 групи інвалідності. Для цього необхідно було "на папері" пройти специфічне лікування та певний час формально перебувати у стаціонарі лікарні.

Результати таких "медичних обстежень" і ставали підставою для прийняття рішення МСЕК про присвоєння ухилянтам інвалідності певної групи.

Липову інвалідність оформляли за "винагороду"

Спочатку ухилянту видавали довідку про присвоєння йому 3-ї групи інвалідності строком на 1 рік. Через рік йому могли вже оформити 2-гу групу інвалідності по тій же схемі.

Про це потенційним "клієнтам" повідомляла безпосередньо голова комісії МСЕК.

Зловмисницю затримали

Злочинну схему вдалося викрити правоохоронцям, а зловмисницю затримали під час одержання нею коштів у розмірі 500 доларів США. Наразі їй повідомили підозру у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди для себе. Вирішується питання про обрання жінці запобіжного заходу.

Досудове розслідування по цій справі триває, встановлюються інші причетні до злочину посадові особи.

Зловмисниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна.

Жінці загрожує до 10 років ув’язнення

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у ТЦК прокоментували конфлікт між цивільними та військовими у Києві. Стався інцидент 4 березня 2024 року у Дарницькому районі столиці.