На Київщині збираються модернізувати систему оповіщення: на проєктну документацію витратять мільйони

Читать на русском
Автор
Ілюстрація Новина оновлена 29 липня 2024, 17:03
Ілюстрація. Фото Колаж "Телеграфу"

Пошуки підрядника вже стартували

Департамент цивільного захисту та оборонної роботи Київської обласної державної адміністрації хоче розробити проектно-кошторисну документацію для модернізації системи централізованого оповіщення населення Київщини. На ці потрібні з бюджету мають намір витратити 2,1 мільйона гривень.

Роботи мають бути завершені до кінця 2024 року. Про це стало відомо із опублікованого тендеру на сайті електронної системи публічних закупівель Prozorro.

Згідно з тендерною документацією, проектно-кошторисну документацію для модернізації системи централізованого оповіщення населення Київщини мають розробити до 31 грудня 2024 року.

Підрядника для виконання робіт планують визначити за результатами аукціону, що стартує вже 6 серпня.

Майбутньому підряднику планують заплатити 2 мільйони 100 тисяч гривень.

Реконструкція модернізації системи має забезпечити:

  • цифровізацію процесів оповіщення місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, а також населення області;
  • доведення сигналів про загрозу виникнення чи виникнення надзвичайних ситуацій територіального рівня та інформації з питань цивільного захисту;
  • оновлення морально застарілих технологій обробки та передачі інформації в системі;
  • кібербезпека, відсутність впливу та можливостей втручання у роботу системи.

Реконструйована система повинна поступово замінити систему оповіщення, яка була створена за командно-сигнальним принципом в умовах глобального військового протистояння в 70 — 80-х роках минулого століття та орієнтована на доведення сигналів оповіщення лише у особливий період.

Нагадаємо, у Києві на житловому масиві Виноградар у Подільському районі комунальники планують "реанімувати" обміліле озеро Синє. У червні 2024 року КП "Плесо" оголосило черговий тендер на розчищення водойми, але торги вже вшосте не відбулися. Щоразу пропозиції учасників відхиляються з різних причин.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Києві під час війни збираються відремонтувати шкільний стадіон за космічну суму. На ці потрібні з бюджету мають намір витратити 34,5 мільйона гривень.