Хусити погрожують знищити стратегічні інтернет-кабелі в Червоному морі: яку умову висунули

Читать на русском
Автор
839
Єменські хусити
Єменські хусити

Це досить небезпечна загроза

Єменські хусити погрожують обрубати оптоволоконний кабель, який тягнеться дном Червоного моря. Це може статися у випадку, якщо Штати та Британія ще раз ударять по аеропортах Ємену.

Виведений з ладу кабель може вдарити геополітичної стабільності і не тільки. Інформація про це була опублікована в Telegram-каналі "Баканський Норд".

"Це дуже серйозна загроза, оскільки цей кабель живить комунікаційні канали, які пов’язують Європу, Африку та Близький Схід. Якщо кабель вивести з ладу, це вдарить по геополітичній стабільності, глобальним фінансовим ринкам та інформаційній безпеці", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що понад 99% світового інтернет-трафіку і ще більш ніж 80% телефонних ліній проходять цими підводними кабелями.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 16 січня військові США завдали чергового удару по Ємену, атакувавши деякі об’єкти. Удар був націлений на чотири протикорабельні балістичні ракети. А за кілька днів до цього Штати та Британія вдарили по військових об’єктах у Ємені.