ЄС розпочинає військову місію проти хуситів: з'явилися деталі

Читать на русском
Автор
Хусити у Червоному морі
Хусити у Червоному морі. Фото twitter.com

Операція має оборонний та захисний характер

ЄС вирішив розпочати військову операцію проти єменських хуситів у Червоному морі. Рішення ухвалили міністри закордонних справ Євросоюзу у понеділок, 19 лютого.

Про це повідомляє dpa. За даними джерела, місія буде направлена на захист суден від бойовиків-хуситів.

Зазначається, що Німеччина вже відправила до берегів Ємену фрегат "Гессен", на борту якого знаходиться близько 250 солдатів бундесверу.

"Місія ЄС Aspides передбачає відправку військових кораблів і бортових систем раннього попередження до Червоного моря, Аденської затоки та навколишніх вод",- пише видання.

Кораблі, що беруть участь у місії, матимуть наказ відкривати вогонь по бойовиках, якщо вони атакують першими, і не матимуть права стріляти на випередження. Оперативне командування буде знаходитися в грецькому місті Лариса.

Нагадаємо, наприкінці січня представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель сказав, що ЄС розпочне військову місію проти хуситів у Червоному морі. Вона не передбачатиме ударів по хуситах. Її головна ціль це захист суден від бойовиків.

Раніше "Телеграф" писав, що за словами глави Міністерства закордонних справ Угорщини Петера Сійярто, Третя світова може розпочатись через Україну та Ізраїль.