За антивоєнні пости у соцмережах: у РФ засудили пенсіонерку до 5,5 років в'язниці

Читать на русском
Автор
Засуджена пенсіонерка
Засуджена пенсіонерка. Фото росЗМІ

Її брат постраждав під час обстрілу Дніпра

У Ростовській області РФ суд виніс вирок пенсіонерці за антивоєнні пости та розповсюдження "фейків" про російську армію. 72-річну місцеву жительку Євгенію Майбороду приговорили до пʼяти з половиною років колонії.

Про це повідомляють росЗМІ. Заарештували бабцю за два репости постів у "ВКонтакті".

Так званий "суд" визнав, що 72-річна пенсіонерка поширювала у мережі "фейки" з мотивів політичної ненависті та закликів до екстремістської діяльності. У справі фігурують два пости Майбороди.

Зауважимо, що фейками російські суди визнають повідомлення про війну в Україні, які не збігаються з версією міністерства оборони Росії.

Сторінка пенсіонерки у "ВКонтакте" містила багато антивоєнних постів, у тому числі й тих, що прирівнювали російську владу з нацистською Німеччиною.

Євгенія визнала авторство постів та пояснила їх тим, що її брат у Дніпрі опинився під завалами будівлі, в яку влучили російські снаряди.

У січні 2023 року пенсіонерку оштрафували на 40 тисяч рублів за статтею про дискредитацію російської армії у мережі "ВКонтакте". На засіданні суду пенсіонерка говорила, що не згодна з діями російської армії та Кремля щодо України та негативно оцінює діяльність та особисті якості президента Росії Володимира Путіна. Наразі суд змінив покарання на 5,5 років ув’язнення.

Раніше "Телеграф" писав, що бізнесмен Ігор Мазепа вийшов із СІЗО.