Найгірший сценарій попереду: Пісторіус закликав НАТО готуватися

Читать на русском
Автор
1811
Пісторіус вважає, що війна з Росією може початися
Пісторіус вважає, що війна з Росією може початися. Фото bild.de

Часу для підготовки в Альянсу не дуже багато

Європа та країни Північноатлантичного Альянсу повинні готуватися до найгіршого сценарію. Це означає, що НАТО може вступити у війну проти російського терористичного режиму, залишившись без підтримки від Сполучених Штатів Америки.

Про це сказав міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус в інтерв'ю американському виданню Bloomberg. За його словами, часу в Альянсу небагато.

"Мені не подобається дивитися в кришталеву кулю. Я не можу передбачити, чи відбудеться напад на територію НАТО і коли це станеться. Але це може статися через п'ять-вісім років", — сказав міністр.

Окрім того, Пісторіус звернувся до Конгресу США, закликавши їх схвалити допомогу Україні. Пісторіус нагадав, що це схвалення – в інтересах самих США, якщо вони потім не хочуть самі воювати в Європі.

"Географічно Європа знаходиться далеко від Айови або Вісконсіна, але все ж дуже близька з погляду політики безпеки. Менша безпека в Європі означає меншу безпеку для Сполучених Штатів. Ми не повинні сприймати свободу як щось само собою зрозуміле. Ми повинні захистити її. При необхідності нам доведеться за це боротися", — додав міністр.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" поспілкувався із Джеймі Ши – ексчиновником НАТО, який має 38-річний досвід роботи в Альянсі. Він зробив свій прогноз, чи наважиться РФ напасти на НАТО.

Тим часом країни Балтії готуються до того, що Росія почне силове протистояння з НАТО, а тому проводять роботи зі створення ліній укріплень на кордоні. Для цих цілей буде облаштовано понад 1000 укріплених бункерів, а також створено інші загородження на кшталт "зубів дракона", мінних полів, протитанкових ровів та ліній з колючого дроту.

В Литві вважають, що Росія вже готова нападати на країни Європи, оскільки перебуває у вигідному для себе становищі. Вона має значно більше військових сил, військового досвіду та активно виправляє свої помилки.