Українка Кіченок програла у фіналі парного Australian Open-2024 (відео)

Читать на русском
Автор
Людмила Кіченок та Олена Остапенко
Людмила Кіченок та Олена Остапенко. Фото twitter.com/AustralianOpen

Українка програла фінальний поєдинок у Мельбурні

У неділю, 28 січня, на Турнірі Великого Шлему Australian Open-2024 відбувся парний фінал серед жінок. У поєдинку брала участь українка Людмила Кіченок, яка разом із латвійкою Оленою Остапенко вперше у кар’єрі боролася за титул на парному мейджорі.

У вирішальному поєдинку українсько-латвійський дует поступився Елізе Мертенс/Сє Шувей із Бельгії та Китайського Тайбею відповідно з рахунком — 1:6, 5:7. Про це повідомляє "Телеграф".

Повний відеоогляд матчу буде додано тут найближчим часом.

Людмила та Олена показали свій найкращий спільний результат у кар’єрі. До цього тенісистки виходили у півфінал на "Ролан Гаррос" та "Вімблдону" у 2022 році.

І Кіченок, і Остапенко перемагали на турнірах Grand Slam. Українка у 2023 році виграла Вімблдон у міксті, а латвійка взяла титул на "Ролан Гаррос-2017" в одиночному розряді. Таким чином, єдиними представниками України, які перемагали на ТВШ у парі, залишилися сестри Бондаренко. 2008 року вони виграли титул в Австралії.

Нагадаємо, в основній сітці одиночного розряду на Відкритому чемпіонаті Австралії-2024 виступило відразу 7 українок, одна з яких дісталася півфінальної стадії.