Усик — Ф’юрі: гонорари боксерів

Читать на русском
Автор
3753
Тайсон Ф’юрі та Олександр Усик Новина оновлена 18 травня 2024, 16:43
Тайсон Ф’юрі та Олександр Усик. Фото instagram.com/tysonfury

Український та британський боксери зароблять рекордні гонорари

Бій за титул абсолютного чемпіона світу у важкій вазі між Олександром Усиком та Тайсоном Ф’юрі відбудеться 18 травня. Призовий фонд бою становитиме понад 100 мільйонів доларів.

За інформацією порталу "Чемпіон", і українець, і британець, зароблять найбільші гонорари у своїх боксерських кар’єрах. На двох спортсмени зароблять 103 мільйони доларів.

Незалежно від результату поєдинку, Ф’юрі отримає 69 мільйонів, а Усик – 34 мільйони. Це також рекордний гонорар в історії українського боксу. Стільки за один двобій не отримували навіть брати Клички.

Водночас Independent зазначає, що британець отримає близько 150 мільйонів доларів і нагадує, що минулого року сторони уклали угоду про розподіл гонорару 70/30 на користь Ф'юрі. У свою чергу, Усик погодився на меншу частку за умови, що Тайсон пожертвує 1,27 мільйона (1 мільйон фунтів стерлінгів) зі свого гонорару Україні.

А за даними іншого британського видання Mirror, Усик заробить за бій 44 мільйони доларів. Тоді як Ф'юрі отримає 101 мільйон.

Для переможця підготували ексклюзивний пояс із прапорами України та Великобританії. Також учасники мегафайту отримають цінний годинник з мініматюрними фігурками Усика та Ф’юрі, виготовлені спеціально для цієї події.

Бій Усик – Ф’юрі двічі переносився. Спочатку, після невдалого виступу Ф’юрі у поєдинку з Нганну (тоді зірвався бій, який мав відбутися у грудні 2023 року). Вдруге поєдинок зірвався через розтин Ф’юрі і був перенесений з 17 лютого на три місяці вперед.

Раніше букмекери кардинально змінили прогноз на бій Усик-Ф’юрі. Також стало відомо, де можна переглянути бій у прямому ефірі.

"Телеграф" проведе онлайн-трансляцію бою за титул абсолютного чемпіона. Також буде доступна трансляція вечора боксу в цілому.