Усик — Ф’юрі: події бою

Читать на русском
Автор
24381
Ф’юрі — Усик Новина оновлена 19 травня 2024, 02:54
Ф’юрі — Усик. Фото x.com/trboxing

На кону поєдинку стояло місце в історії

У суботу, 18 травня, в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) відбулося грандіозне шоу професійного боксу, головною подією якого став супер Усик — Ф’юрі. Непереможні чемпіони світу з боксу Олександр Усик (21-0, 14 КО) та Тайсон Ф’юрі (34-0-1, 24 КО) провели об’єднавчий поєдинок за титул абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі.

"Телеграф" провів онлайн-трансляцію чемпіонського бою Усик — Ф’юрі. Бій завершився перемогою українця суддівським рішенням.

Хроніка бою Усик — Ф’юрі

Підсумковий рахунок – 115-112, 114-113, 113-114 на користь українця.

12-й раунд: Ф'юрі підняв темп, але цього буде мало для перемоги. Олександр вміло стримав тиск британця. Чекаємо на записки суддів.

11 раунд: Тайсон явно втомився і став пропускати частіше.

10-й раунд. Олександр не зумів добити суперника, але у Ф'юрі все одно великі проблеми.

9-й раунд: Усик набагато активніший. Ф'юрі в нокдауні! Велику кількість ударів пропустив британець.

8-й раунд: Олександр потужно розпочав 3-хвилинку, Ф'юрі пропустив кілька потужних ударів. Українець розбив носа супернику.

7-й раунд: Ф'юрі знову підловив Усика аперкотом. Наприкінці раунду боксери влаштували потужний обмін ударами.

6-й раунд: "Циганський король" клінчує, як тільки "Кіт" наближається. Британцеві вдалося вразити українця потужним аперкотом.

5-й раунд: Британець лівим джебом стримує українця. Ф'юрі двічі вдарив Усика нижче пояса.

4-й раунд: Тайсон продовжує працювати другим номером, намагаючись тримати Олександра на відстані. Усик активніший, але від більшості його атак британець ухиляється.

3-й раунд: Ф'юрі віддав центр рингу, проте не зрозуміло — це план на бій чи він справді нічого не може протиставити українцеві. Тайсон почав кидатися в клінч і "тиснути вагою".

2-й раунд: "Кіт" на першій же секунді влучив у ціль, але "Циганський король" вдає, що саме він контролює поєдинок. Британець виманює українця у кут рингу, проте український чемпіон діє безпомилково.

1-й раунд: Боксери зайняли центр рингу, йде обмін джебами, бійці шукають найкращу дистанцію для атаки. Олександр промацує корпус суперника, Ф'юрі корчить гримаси у кутку рингу.

Бій розпочався!

"Циганський король" намагається залякати "Кота".

А ось і "Циганський король".

На ринг у костюмі гетьмана під пісню "Браття" виходить Олександр Усик.

Музична пауза перед двобоєм. Сподіваємось, не надовго.

Останні приготування до бою.

01:00 — Завершилися всі поєдинки андеркарда.

Олександр повісив у своїй роздягальні українські прапори із символікою ГУР.

Усик проходить процедуру тейпування.

Ф'юрі не нервує перед боєм, він упевнений у своїй перемозі.

Легендарний боксер Евандер Холіфілд прийшов побажати успіху Усику.

Тайсон Ф'юрі у стильному піджаку приїхав на бій.

Олександр Усик прибув на арену, взявши із собою плюшеву іграшку віслюка Іа-Іа, яку йому дала дочка.

19:00 — В Ер-Ріяді стартувало шоу боксу Усик — Ф'юрі.

Поєдинок "Циганського короля" та "Кота" очолить вечір боксу в Ер-Ріяді. Шоу розпочнеться о 19:00 за київським часом, головний бій – після опівночі. На кону "дуелі" стоять 4 основні пояси в надважкій вазі: WBC, WBA, WBO та IBF. Переможець стане абсолютним чемпіоном світу з боксу, а той, хто програє, отримає шанс на реванш, щоправда, у другому поєдинку боксери не будуть битися за титул абсолюту, адже пояс IBF на той час стане вакантним.

Боксери підходять до поєдинку у цікавій вазі. Усик показав на терезах свою найбільшу вагу в кар’єрі, а Ф’юрі — навпаки, рекордно схуд. Українець показав на терезах 105,73 кг, а британець — 118,84 кг.

Остання дуель поглядів перед боєм Усик — Ф’юрі

Нагадаємо, перед поєдинком команда "Циганського короля" поводилася по-хамськи. Батько британця головою вдарив члена команди українця, а Ф’юрі штовхнув Усика на фінальній дуелі поглядів.

Бій Усик-Ф’юрі покажуть в Україні у прямому ефірі на платній основі. Додамо, що букмекери не змогли виділити однозначного фаворита в цьому протистоянні.