Україна показала найкращий результат на Олімпіадах за останні 12 років

Читати російською
Автор
Новина оновлена 11 серпня 2024, 14:10

На рахунку Синьо-жовтих 3 золоті нагороди

Олімпійська збірна України завершила свої виступи на Олімпіаді-2024 у Парижі. Наша команда зуміла здобути 12 нагород (3 золотих, 5 срібних та 4 бронзових).

Про це повідомляє "Телеграф". Останню медальну сутичку на Іграх серед українців провів борець Муразі Мчедлідзе, який поступився у малому фіналі представнику Азербайджану.

"Золото" здобули боксер Олександр Хижняк (вагова категорія до 80 кг), стрибунка у висоту Ярослава Магучіх та жіноча збірна України з фехтування на шаблях (Ольга Харлан, Олена Кравацька, Аліна Комащук та Юлія Бакастова).

Олександр Хижняк /НОК України
Ярослава Магучіх /НОК України
Жіноча збірна України з фехтування на шаблях /НОК України

"Срібло" виграли стрілець Сергій Куліш (стрільба з гвинтівки з трьох положень, 50 м), гімнаст Ілля Ковтун (паралельні бруси), борець греко-римського стилю Парвіз Насібов, Анастасія Рибачок та Анастасія Лузан (веслувальний спринт на каное, 500 м) і борчиня Ірина Коляденко у ваговій категорії до 62 кг.

Сергій Куліш /НОК України
Ілля Ковтун /НОК України
Парвіз Насібов /НОК України
Людмила Лузан та Анастасія Рибачок /НОК України
Ірина Коляденко /НОК України

"Бронзу" Україні принесли Ірина Геращенко у стрибках у висоту, метальник молота Михайло Кохан, борець греко-римського стилю Жан Беленюк (до 87 кг) та шаблістка Ольга Харлан

Ірина Геращенко /НОК України
Михайло Кохан /НОК України
Жан Беленюк /НОК України
Ольга Харлан /НОК України

Додамо, що очевидним є регрес результатів збірної України на літніх Іграх. "Телеграф" намагався розібратися, чому українські атлети приносять дедалі менше медалей на головних світових стартах.

Результати українців на літніх Олімпійських іграх

Раніше "Телеграф" поспілкувався з Іриною Коляденко, яка принесла Україні "срібло" на Іграх у боротьбі. Також у нас на сайті доступне інтерв’ю "золотої" Ярослави Магучіх.