"Проблема виникла цієї зими": механік з 55-річним досвідом попередив власників бензинових і дизельних авто

Читать на русском
Автор
1174
Скотті Кілмер
Скотті Кілмер. Фото скриншот Youtube

Уже зареєстровано понад 400 тисяч випадків

Цієї зими власники багатьох автомобілів з дизельними та бензиновими двигунами можуть зіштовхнутися з великими проблемами. Причиною цього є зниження температури повітря цієї зими.

І дійсно, цьогоріч у багатьох країнах світу зима дещо холодніша, ніж зазвичай. Наприклад, нещодавно у Чигаго на цілий тиждень замерзли сотні електрокарів Tesla, бо зарядні станції не працювали. Механік з 55-річним стажем роботи Скотті Кілмер на своєму ютуб-каналі розповів, з якими ще проблемами зіштовхнуться власники машин цієї зими.

У чому полягає небезпека

Автомайстер попереджає, що власники авто з двигуном внутрішнього згоряння цьогоріч масово вказують на проблеми з акумулятором. Загалом таких випадків нарахували уже понад 400 тисяч, і це тільки в США.

Через прохолодні умови ресурс акумуляторів знижується на 35%, каже Кілмер. Кожен шостий випадок, коли власники авто звертаються в автомайстерню, стосуються саме проблем з ним. 35 втрачених відсотків заряду — це колосальний недолік. І він може статися з усіма акумуляторами, якщо температура опуститься нижче нуля.

Якщо на вулиці -17 за Цельсієм, батарея може втратити до 60% своєї початкової ємності. Ще гіршою ситуацію роблять брудні та корозійні з’єднання, адже через них важче проходити електроенергії. Тому Кілмер радить зберігати свої автомобілі у теплому середовищі, наприклад, у гаражі. Також під час різких похолодань потрібно заряджати акумулятор. Робити це треба хоча б раз на тиждень. А якщо ви хочете, щоб авто заводилось у холодну погоду без проблем, перевіряйте клеми акумулятора, особливо якщо йому більше ніж 3 роки.

Раніше "Телеграф" писав про 10 найненадійніших авто. Вони не проїдуть навіть 200 тисяч кілометрів.