Таких є у світі лише 200: у Києві помітили неоретрокар ручного складання

Читать на русском
Автор
621
Morgan Aero SuperSports
Morgan Aero SuperSports. Фото Car and driver

Morgan Aero SuperSports випустили на честь сторіччя марки

У Києві на евакуаторі помітили неоретрокар Morgan Aero SuperSports. Це унікальний автомобіль від британської компанії класу гран-турізмо.

Про те, що на вулицях столиці з’явився Morgan Aero SuperSports (до речі, це вже другий британський неоретрокар в Україні, перший помітили восени), повідомив Sлavko Sлavkoviч. Він опублікував відповідний відеозапис у соцмережі Х (Twitter).

Особливості Morgan Aero SuperSports

Таких машин у світі лише 200 екземплярів. Цікавою особливістю моделі є те, що кожна із них завжди складається лише вручну.

Автомобіль випущено у 2009 році до сторіччя марки. Модель у кузові купе, яку помітили на евакуаторі у Києві, має низьку підвіску, складаний дах, що складається із 2 секцій, а також потужний двигун від BMW на 367 "коней". Якщо порівнювати з сучасними спорткарами, наприклад, Aston DB9 і Bentley Conti GT, за потужністю він сильно не дотягує. Проте розганяється з нуля до сотні він за 4,2 секунди, а зчеплення на поворотах та робота підвіски є ідеальними.

Коли автомобіль випустили, він коштував близько 185 тисяч доларів. Але ті щасливці, які змогли придбати Morgan Aero SuperSports, продавали його десь удвічі дорожче. Тож зараз неоретрокар може коштувати не менш як 250 тисяч.

Раніше "Телеграф" писав також про синьо-жовтий Jaguar 2023 у лімітованій версії. Його помітили у Києві.