Як самотужки почистити салон авто: дієві поради водіям

Читать на русском
Автор
Чистка салону автомобіля
Чистка салону автомобіля

Вам точно знадобляться вологе прибирання та спеціальні миючі засоби

Слідкувати за своїм автомобілем треба не тільки зовні, а й всередині. Салон машини — місце, в якому водій перебуває значну частину часу. До того ж, іноді в ньому є й пасажири, які повинні відчувати максимальний комфорт. Тому, чистка авто — обов'язкова процедура, яка повинна бути проведена на постійній основі.

"Телеграф" зібрав для вас прості та водночас дієві поради, як власноруч доглядати за салоном автомобіля. Попри те, що з кожним разом машини робляться все зручніше, від чистки машини всередині нікуди не подітися, адже постійна її експлуатація призводить до зношення та забруднення салону. І тут взагалі не має значення, з якого матеріалу він зроблений.

Одразу хочемо сказати, що вичистити салон авто можна й своїми силами, адже іноді хімчистка б'є по гаманцю. Отже, якщо у вас шкіряний салон, то в цьому випадку просто провести вологою ганчіркою буде недостатньо. Вам треба придбати спеціальний очищувальний засіб, який з легкістю зітре бруд. Краще за все придбати делікатний засіб, який обережно очищає та зволожує шкіру. Якщо хочете отримати м'яку шкіру, на якій буде приємно сидіти, то втирайте цей засіб у сидіння хоча б один раз на тиждень. Аналогічна процедура стосується і керма.

Салон із тканини не є виключенням. Якщо на вкриту пилом тканину потрапить волога, тоді на матеріалі з’являться дуже неприємні плями. Невеликі забруднення поверхні легко видалити за допомогою спеціальних неагресивних засобів, які швидко вивітрюються. Ефективно впорається з брудом плямовивідник. Також використовуйте задля чистки салону авто пилосос.

Також варто звертати увагу й на пластик салону, який також схильний забруднюватися. Все, що вам потрібно — придбати засіб з антистатичним ефектом і наносити його на протертий вологою ганчіркою пластик. Тоді салон автомобіля стане свіжішим та більш привабливим. У жодному разі не треба купувати незрозумілу поліроль, адже так ви зробите лише гірше. Після застосування хімії поверхня стає жирною і ще більше притягуватиме пил.

Наостанок, не забувайте про килим під ногами. Найдієвішим способом його очищення є пилосос, також підійде й пінний очисник. Другий варіант буде знадобиться, якщо у вас є застарілий бруд.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як змінити колесо в автомобілі власноруч. Ці поради є досить ефективними та водночас допоможуть не вляпатися в якусь халепу.