Volkswagen випустить перший електричний універсал (фото)

Читать на русском
Автор
Новий універсал Volkswagen з електроустановкою
Новий універсал Volkswagen з електроустановкою. Фото motor1

ID.7 Tourer зовні за розмірами не зміниться, але всередині матиме більше корисного простору

Volkswagen презентував свій перший електричний універсал ID.7 Tourer. Він буде в одній лінійці з іншими універсалами бренду, наприклад, з Passat Variant чи Golf Variant, проте матиме електричний двигун, а не звичайний.

Зазвичай універсали мають більший розмір за седани, але не в цьому випадку. Модель має таку ж колісну базу, ширину, довжину і висоту, що і звичайна модель, пише Motor1.

Довжина моделі складає 496,1 см, ширина — 186,2 см, висота — 153,6 мм. Відстань між осями — 297,1 см.

Зовнішні розміри однакові, проте всередині автомобіль став практичнішим. Об’єм багажника має 605 літрів, а якщо скласти задні сидіння, то він збільшиться до 1714 літрів. Якщо треба ще більше місця, то додатковий багажник на даху дасть ще 460 літрів.

Електрокар ID.7 Tourer

Дизайн майже не змінився. Виглядає універсал як стандартний ID.7, у якого стала масивніша задня частина та довший дах. Він також має панорамний люк, який можна зробити затемненим чи прозорим завдяки одній кнопці на стелі. Цю функцію мають багато розкішних авто та суперкарів. Схоже, помалу вона починає переходити до моделей, що належать до масового автопрому.

ID.7 Tourer

Технічні характеристики ID.7 Tourer

ID.7 Tourer обладнаним тим же електродвигуном, що і стандартна модель. Він має потужність 282 кінські сили і розвиває 545 Нм крутного моменту. Є також просунута версія авто, яка має батарею на 77 кВт·год. А версія Pro S постачається з батареєю на 86 кВт·год. З найбільшою батареєю універсал матиме запас ходу 685 км. В усіх версіях акумулятор заряджається з 10 до 80 відсотків за пів години.

Складатимуть авто на заводі в місті Емден у Німеччині. Тут VW збирає електрокари інших лінійок. Електромобіль вийде у другій половині цього року.

Раніше "Телеграф" писав про Toyota Prius 2024 з сонячними панелями, яка виходить на ринок. Седан став ще стильнішим та потужнішим.