Buick випустить новий електрокар: модель коштуватиме менше, ніж Nissan Leaf

Читать на русском
Автор
Новий електрокар Е4 матиме потужні характеристики
Новий електрокар Е4 матиме потужні характеристики. Фото carnewschina

Buick належить до концерну SAIC General Motors

Компанія Buick офіційно представила новий електромобіль Е4 у Китаї. Модель отримала 4 конфігурації.

Ціни на новий електрокар стартують від 22 тисяч доларів. Найдорожча конфігурація коштуватиме 32 тисячі, повідомляє Сarnewschina.

Про створення Е4 оголосили влітку 2023 року. Називали навіть попередню ціну — близько 26 тисяч доларів. Зниження ціни на 4 тисячі означає, що в Buick розуміють, що у Китаї йде постійна цінова війна на тлі конкуренції, що зростає.

Що відомо про Е4: технічні характеристики та дизайн

Автомобіль отримав сучасну інтелектуальну систему eConnect. Вона має різноманітні додатки — музика, ігри тощо. Крім того, тут є кілька голосових опцій на вибір.

Щодо колірних варіантів, то їх є 6 — білий, чорний, блакитний, сірий, фіолетовий та зелений. Варіантів інтер’єру є 5. Дизайн в основному схожий з усією лінійкою Е4.

У салоні бачимо інтелектуальну кабіну VCS з 30-дюймовим вигнутим дисплеєм з роздільною здатністю 6К. Також тут є двозонна система розпізнавання голосу. Вона може виконувати до 10 послідовних команд водія чи пасажира за 25 секунд.

У топовому варіанті запас ходу автомобіля складає 620 кілометрів. Електрокар розганяється з нуля до сотні за 6,2 секунди. Інші три версії мають запас ходу 530 км і розганяються з 0 км до 100 км/год за 7,6 секунди.

Раніше "Телеграф" писав, що на український ринок виходить новий електрокар. Це Citroen e-C4 з запасом ходу понад 400 км.